Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lille Sebastian bisatt: — Takk for tiden vi fikk sammen

Ti måneder gamle Sebastian Gils Ødegaard døde på vei til sykehus. Fredag ble han bisatt fra Kirkelandet kirke i Kristiansund.

Ti måneder gamle Sebastian Gils Ødegaard ble bisatt fra Kirkelandet kirke i Kristiansund fredag.

«Sov godt lille skatt, takk for tiden vi fikk sammen. Nuss og klem fra mamma og pappa», står det på kransen fra Sebastians foreldre.

Den lille gutten var kronisk syk. Han hadde en medfødt hjerte- og lungefeil. Han døde søndag 22. februar, på vei til behandling ved St. Olavs hospital i Trondheim.

Advokat Edvard Eide snakker for familien til babyen. Foreldrene sier at de tok kontakt med legevakten i Kristiansund fredag kveld. Barneavdelingen var stengt. De måtte vente i fem timer på en luftambulanse fra Ålesund. Den kom aldri, melder kanalen NRK.

Familien skal ha blitt bedt om å vente og se hvordan det gikk med gutten. Lørdag sa legevakta at de ikke trengte å legge Sebastian inn. Søndag ble han dårligere. Da helikopteret fraktet ham til Trondheim, var det for sent. Gutten døde i helikopteret.

Anna Owczarz var guttens lege. Hun har kritisert helseminister Bent Høie (H). Hun mener han står ansvarlig for dødsfallet, fordi han godkjente helge-stengningen.

Owczarz talte i bisettelsen.

— Sebastian hadde så mange småkriser. Men alt gikk over. Helt til den helgen. Den ble for tøff for ham. Og den ble for tøff for oss alle. Nå er hele Norge samlet i sorgen over Sebastian. Han blir aldri glemt, sa legen i kirken.

Ingen vet om gutten hadde overlevd dersom lokalsykehuset i Kristiansund hadde vært åpent den helgen. Saken undersøkes av Helsetilsynet. I tillegg blir saken etterforsket av politiet.