Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Listhaug fikk kritikk på møte om Holmlia

Møtet handlet om vold i bydelen.

Flere saker om vold har rystet bydelen Holmlia i Oslo. I fjor døde en ung gutt etter vold i skoletiden. Sist onsdag ble en mann skutt. Det har også vært flere lignende episoder.

Tirsdag var Holmlia samlet til folkemøte. De skulle snakke om framtiden for bydelen og det som har skjedd. Justisminister Sylvi Listhaug var der.

– Holmlia er ikke som i Sverige, sa politikeren fra Fremskrittspartiet. Hun viser til at svenske bydeler sliter med kriminalitet.

Men hun vil ta volden i Holmlia på alvor.

– Vi skal gjøre noe med situasjonen, sa hun.

Statsråden fikk også kritikk. Daniel Brekke Andersen er lærer ved Holmlia ungdomsskole. Han reagerer på måten Listhaug snakker om innvandrere på.

– Elever sier at de føler seg trygge i Holmlia. De sier at de er redde for statsråden og måten hun snakker på. De mener hun sier at noen mennesker er mindre verdt, sa læreren. Det melder kanalen TV 2.

Listhaug svarte på kritikken.

– Jeg håper du sier til elevene dine ar statsråden ikke snakker stygt om folk. Hun tar opp viktige problem, svarte Listhaug om seg selv.

Andersen ber om hjelp for Holmlia.

– Det er nesten ikke noe fritidstilbud her, sa han.

Raymond Johansen er leder av byrådet i Oslo.

– Det skal være trygt å bo overalt i denne byen. Vold, kriminalitet og narkotika er ikke akseptabelt, sa han.

Politiet sier at barn er med på kriminaliteten. De jobber for eldre personer. Det finnes et kriminelt miljø i Holmlia. De selger narkotika og bruker vold, ifølge politiet.