Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Listhaug tar feil

Innvandrings-minister Sylvi Listhaug mener norsk asylpolitikk fører til færre nye asylsøkere. Listhaug tar feil, mener eksperter.

I år har det kommet mange færre asylsøkere til Norge enn til Sverige og Danmark. Det er en følge av asylpolitikken i Norge, mener Sylvi Listhaug. Hun er minister for innvandring og integrering i Norge. I juni fikk Norge den strengeste asylpolitikken noen gang.

Men eksperter er ikke enige med ministeren. Det skriver kanalen NRK. De mener det er umulig å se hvordan Norges politikk har virket til nå. Det er andre ting som styrer asylsøkerne nå, mener Joakim Ruist. Han forsker på internasjonal migrasjon ved Göteborgs universitet i Sverige.

– Norge, Sverige og Danmark har laget strenge regler for asylsøkere som vurderer å komme. Og for dem som allerede er her. Det er kontrollene av ID på Øresundsbroen i Sverige som har hindret asylsøkerne i å komme til Norge, sier han til kanalen.

– At det fortsatt færre til Norge enn til Sverige, er bare en fortsettelse av hvordan det var før. Det er ikke bevis på at politikken til Norge har virket, sier Ruist.