Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Listhaug vil gjøre som Danmark

Justisminister Sylvi Listhaug vurderer å gjøre som i Danmark. Der vil politikerne nekte asylsøkere å søke asyl på dansk jord.

Norge

Politiker Mette Fredriksen mener Danmark skal lage egne mottakssentre for flyktninger i andre land. Samtidig vil hun at Danmark nekter folk å søke asyl på dansk jord.

Sylvi Listhaug er justisminister for Franskrittspartiet. Hun er positiv til forslaget, skriver nettavisa Minerva.

– En av mulighetene vi må se på er å opprette asylsentre utenfor Europa, sier Listhaug.

Listhaug har tidligere sagt at hun vil sende folk tilbake til land i Øst-Afrika.

Det er det danske arbeiderpartiet som har foreslått den nye asylpolitikken. Listhaug håper Arbeiderpartiet (Ap) i Norge vil lære av sitt søsterparti i Danmark. Slik håper Listhaug at Frp kan få flertall for en strengere politikk.

– Jeg håper de nå våkner og lytter til søsterpartiet sitt og blir med oss på innstramming. Det gjelder familieinnvandring og høyere krav til statsborgerskap, sier justisministeren.

Regjeringen godtar å ta imot 1.000 ekstra flyktninger neste år. Det er nesten dobbelt så mange som det regjeringen hadde tenkt.

I framtida vil flyktninger komme til Norge som kvoteflyktning. Det tror Jonas Gahr Støre. Han leder Arbeiderpartiet. Støre sier tiden med stor strøm av flyktninger til Norge kan være over.

– Norges mål bør være at de som skal få komme, er kvoteflyktninger via verdensorganisasjonen FN, sa han under et møte i Stockholm i Sverige.

Samtidig sa han at han ikke vil gjøre som de foreslår i Danmark.

– Du skal fortsatt kunne søke asyl i Norge. Vi skal kunne beskytte de som er forfulgt fra krig, sier Støre til kanalen NRK.