Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Løslater Birkedal

Politiet tror ikke lenger at de kan miste bevis i saken mot Trond Birkedal. Derfor settes Frp-politikeren fri.

Trond Birkedal var politiker i Fremskrittspartiet (Frp). Han skulle stille til valg for å bli ordfører i Stavanger. Men 20. mars ble han pågrepet. Han skal ha snikfilmet unge gutter på badet sitt. Birkedal er også siktet for å ha hatt oralsex med en 15 år gammel gutt. Birkedal har vært varetekts-fengslet i ti dager. Fredag ble han løslatt, melder NRK.

Politiet fortsetter å undersøke saken. De vet ikke når de er ferdig med arbeidet, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Sa han var tenårings-jente

Flere i Frp er sinte på ledelsen. Frps veteran Per Ove Width mener at både Frps leder Siv Jensen og general-sekretær Geir Mo bør vurdere å slutte. Stortings-representant Jan-Henrik Fredriksen mener ledelsens håndtering av saken er pinlig. Fredag ble det klart at Frp-politiker Bernhard Sunde fra Finnøy slutter. Han er sint fordi ledelsen ikke ordnet opp i 2009. Frps leder Siv Jensen innrømmet i forrige uke at hun ble fortalt om 15-åringen allerede da.

– Det er håndteringen som er så horribel. Det er jo unger med her. Så det er helt utenkelig at jeg skal gå videre og fronte en valgkamp. Når ikke ledelsen slutter, trekker jeg meg, sier han til nettavisa aftenbladet.no.

LES MER HER: Frp-politiker siktet for sex og filming

Flere mener at Frp burde se på regelverket sitt. Nå er det dukket opp to nye saker om seksuell plaging. Et av tilfellene er i Sogn og Fjordane og et i Møre og Romsdal. Fylkeslederen i Sogn og Fjordane Frp reiste fredag til Oslo. Han ville snakke om hvordan regelverket skal brukes. Det melder NRK.

For fem år siden skal en kvinne ha blitt tilbudt et politisk verv i bytte med seksuelle tjenester. I 2009 klaget to 17 år gamle jenter på en Frp-politiker. Han skal ha plaget dem både på nett og på en fest.

LES MER HER: Anklager ny Frp-politiker

Færre sier nå at de vil stemme på Fremskrittspartiet. Det viser en ny menings-måling for avisa Sunnmørsposten.