Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Løy om kreft, lurte folk for penger

En 24 år gammel kvinne lurte folk til å tro at hun hadde sykdommen kreft. Hun samlet inn nær 300.000 kroner som hun brukte på hytte og bil.

En 24 år gammel kvinne fra Tønsberg i Vestfold laget en blogg på internett. Der skrev hun at hun hadde sykdommen kreft. Kvinnen hadde en svulst på hjernen, skrev hun. Men kvinnen løy. Hun var ikke syk.

På bloggen fortalte 24-åringen om sykdommen. Hun klippet håret. Kvinnen la ut bilder av en pasient-journal. Hun fortalte i detalj om hvordan svulsten i hjernen vokste. Hun trengte penger til behandling, fortalte hun.

Folk trøstet kvinnen på bloggen. De ga 24-åringen støtte og penger. Det ble laget en gruppe for henne på nettsamfunnet Facebook. 8.000 personer meldte seg inn.

Folk ga nær 300.000 kroner. Den falske «kreftsyke» kvinnen brukte pengene på hytte, bil og dykkerutstyr. Hun pusset også opp kjøkkenet.

Nå er kvinnen tiltalt for å ha lurt folk. Hun er tiltalt for grovt bedrageri. 24-åringen må forklare seg i Tønsberg tingrett. Da saken startet tirsdag, sa hun at hun var skyldig. Hennes tidligere samboer sa at han ikke hadde vært med på det. Det skriver avisa Tønsbergs Blad.

– Vi mener dette er en svært alvorlig sak. Man bruker følelsene til andre mennesker, og bruker viljen til å hjelpe andre, sier Nina Aaskjær til NRK. Hun er politi-advokat i Vestfold politi-distrikt.