Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lysbakken flinkest i masete debatt

Erna Solberg og Jonas Gahr Støre var like gode. Men debatten var veldig masete, mener ekspert.

Erna Solberg fra partiet Høyre og Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet var like gode til å snakke politikk. De møttes i debatten mellom alle partilederne. Den ble sendt på kanalen TV 2.

Det var en slitsom og masete debatt. Alle politikerne snakket i munnen på hverandre. Det er noen av beskrivelsen av debatten torsdag kveld. Debatten på TV 2 var den nest siste før valget mandag.

– Jeg lurer på når politikerne skal forstå at det å snakke så mye i munnen på hverandre, er utrolig slitsomt å høre på. Det var nærmest behagelig å se reklamepausen, sier Svein Tore Marthinsen til nyhetsbyrået NTB.

Marthinsen er valganalytiker. Han er ikke imponert over partilederne.

– Når jeg som er veldig interessert i politikk synes det. Da lurer jeg på hva vanlige folk får ut av disse debattene, sier han.

Marthinsen mener ingen av politikerne var veldig flinke eller veldig dårlige i debatten. Men han syns Audun Lysbakken gjorde det bra. Lysbakken leder Sosialistisk Venstreparti (SV).

– Han får ikke sagt så veldig mye. Men det han sier om forskjeller er bra. Han har selvtillit og synes å være i farta, sier Marthinsen.

Beate Nossum leder kommunikasjonsbyrået Footprint. Hun er imponert over Lysbakken.

– For første gang virker han som en ekte leder. Tidligere har han vært mer tung og seriøs. Nå var han i storform – frekk, morsom og tydelig og varm, sier Nossum til NTB.

– Den som overrasket negativt, var Trygve Slagsvold Vedum, sier Nossum.

Vedum er leder for Senterpartiet.

– Han virket litt sliten og kranglete. Han var flink i starten av debatten, men virket lei av å snakke om egen politikk, sier Nossum.

LES OGSÅ: Nå er din siste sjanse

Vis bildetekst