Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Må løse saken om asylbarna innen fredag

Hele samarbeidet mellom regjeringen og partiene som støtter den står i fare. Statsminister Erna Solberg må ordne opp i den alvorlige asylbarn-saken innen fredag.

På fredag starter landsmøtet til partiet Venstre. Det er ett av partiene som samarbeider med regjeringen. Den såkalte asylbarn-saken har blitt alvorlig for samarbeidet mellom regjeringen og Venstre og Kristelig Folkeparti.

Flere tillitsvalgte i Venstre sier at Erna Solberg må løse konflikten innen møtet starter på fredag. Det skriver avisa Dagbladet.

KrF og Venstre krever at utsendte asylbarn skal få en ny sjanse til å være i Norge. Det har ikke regjeringen og justisministeren sagt ja til.

Justisminister Anders Anundsen fra Fremskrittspartiet (Frp) er blitt beskyldt for å ha brutt en avtale regjeringen hadde med partiene som støtter den. Den skulle bli vanskeligere å sende ut barn som har bodd lenge i Norge. Likevel ble de sendt ut. Saken skaper mye uro.

Flere tillitsvalgte kommer til å bli sinte dersom saken ikke løses. Solberg må få Frp med på en løsning. Den må Venstre og KrF være enige i.

– De må løse dette før fredag, sier André Skjelstad fra Venstre.

Han sier at saken vil prege landsmøtet – dersom den ikke er løst.

LES MER HER: Vil ha asylbarna tilbake

LES MER HER: Utsetter retur med tvang av asylbarna

LES MER HER: Vil ikke hente tilbake asylbarna

LES MER HER: Han skal svare i Stortinget