Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange anmelder ikke vold

Mange blir utsatt for grov vold av noen de kjenner godt. Men få sier ifra til politiet. Det vil politiet gjøre noe med.

Politiet har laget en ny kampanje. Den handler om at flere må si ifra når de blir slått og mishandlet av noen i familien eller andre de kjenner godt.

– Mange grove kriminelle handlinger foregår i det skjulte. Politiet får ikke vite om det, skriver politiet i en pressemelding. De forteller om kampanjen «Hvor lite skal du finne deg i?».

– Opp mot 150.000 personer blir mishandlet av noen de kjenner godt hvert eneste år. Bare én av fire kvinner anmelder det, ifølge pressemeldingen. Også 1 av 10 barn opplever vold mellom foreldrene.

– Altfor mange lever i voldelige forhold. Det er en menneskerett å leve et liv uten vold og trusler. Derfor må flere si ifra, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Kampanjen er laget av Kripos og byrået Dinamo. De har fått oppdraget av Politidirektoratet.

Det er laget en nettside. Der kan folk sjekke faresignaler. Så kommer det mer om kampanjen i sosiale medier, på film og på plakater rundt omkring.

Politiet vil prøve å nå folk som blir mishandlet. Det kan være unge par med barn eller folk som vet om vold i andre forhold. De vil gi dem informasjon om hva de skal gjøre.

Informasjonen på nettsiden hvorlite.no oversettes til flere språk.

- Vold i nære relasjoner er ikke en privatsak, sier prosjektleder Raymond Thorsen. Han er politioverbetjent ved Seksjon for seksuallovbrudd i Kripos.