Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange fall på isen

Glatte fortau har ført til at mange har besøkt legevakten denne uka. Legevakta i Oslo tok imot omtrent 500 personer mandag og tirsdag.

Mange har falt på isen denne uka. Det har vært veldig glatte fortau. Hundrevis av haltende personer oppsøkte legevakta i Oslo mandag og tirsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det har vært to til tre hektiske dager. Det sier Knut Melhuus til kanalen NRK. Melhuus er seksjonsoverlege ved Oslo skadelegevakt.

Omtrent 500 personer var innom legevakta mandag og tirsdag denne uka. Omtrent halvparten hadde falt og slått seg på isen.

– Vi har aldri hatt så mange skader på to dager som vi har hatt mandag og tirsdag denne uka, sier Melhuus.

Omtrent 3.000 personer må på legevakta etter fall på isen i løpet av vinteren. Været har vekslet mellom pluss- og minusgrader annenhver dag i vinter. Melhuus er redd det skiftende været vil føre til at flere må på legevakten i framtida.

Flere har ansvar for å strø Oslos gater. Bymiljøetaten har ansvar for kommunale fortauer. Private gårdeiere har ansvar for å strø sine fortau i sentrum av Oslo, altså innen for Ring 1. Det skriver nettsiden Osloby.no.

LES OGSÅ: Nå er det glatt