Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange fattige barn på Grønland i Oslo

60 prosent av barna i bydelen Grønland i Oslo er fattige. Det viser en rapport.

Mange barn på Grønland i Oslo lever i fattigdom. Bydelen har også utfordringer med miljøet barna vokser opp i. Det står det i en rapport laget for kommunen.

– Det mest alvorlige er at 60 prosent av barna vokser opp i fattigdom. Ingen andre steder i Norge er i nærheten, sier forsker Ingar Brattbakk til avisa Aftenposten. Han jobber ved Arbeidsforsknings-instituttet ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Brattbakk har ledet arbeidet med rapporten.

– På Grønlands uteområder er det også problemer med rusmisbrukere og psykisk ustabile mennesker, sier forskeren. Han sier at dette også fører til et vanskelig miljø å vokse opp i.

Resultatene fra skolene i området er også blant de svakeste i Oslo. Andelen elever med lavere karakterer enn 3,5 i gjennomsnitt er særlig høy. Det gjelder på Grønland, Nedre Tøyen og Enerhaugen, viser rapporten.

Rapporten viser også at bydelen har mange innvandrere fra Asia, Afrika og Sør-Amerika som nettopp har kommet. Det gir store utfordringer med integreringen.

Det bor også flere folk med lav utdannelse enn i resten av hovedstaden. Bydelen har også flere arbeidsledige og folk som bor trangt.

Oslo kommune skal satse mer på Grønland. Derfor har de fått laget rapporten.

Raymond Johansen leder byrådet i Oslo. Han sier at det fra 2018 vil bli brukt mer penger på dette området.