Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange flere vil bli dette

Nesten 20 prosent flere ønsker å bli sykepleier. Færre vil utdanne seg innen olje.

132.000 mennesker ønsker studieplass i Norge fra høsten av. Det viser tall fra Samordna opptak. Og veldig mange vil bli sykepleier. 15.000 har søkt på 4.500 plasser som sykepleier, skriver nyhetsbyrået NTB.

Det er kunnskapsministeren fornøyd med.

– Mange søkere lover godt for det viktige arbeidet med å skaffe folk gode helsetjenester. Det sier statsråd Torbjørn Røe Isaksen.

I år søker også flere utdanning som barnehagelærer.

Men problemene i oljenæringen i Norge vises også når det gjelder studier. Det har vært mange færre søkere til petroleums-fag. Det merker Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet NTNU i Trondheim. Det er 31 søkere til de 39 plassene innen petroleum. I fjor søkte 420 personer på 53 plasser. Men samtidig vil flere studere kommunikasjons-teknologi og nano-teknologi på NTNU.

Isaksen sier at Norge trenger folk som kan teknologi og realfag framover. Det er nødvendig for å lykkes med endringer. Og for å skape verdier i samfunnet i framtida.

KOMMENTARER

Om kommentarer på klartale.no

Klartale.no inviterer deg til å fortelle mer om saker og om dine meninger om saker i nettavisen. Men vi ønsker en god debatt. Derfor vil vi ikke ha trusler eller hatske meldinger på klartale.no. Vi ber også alle om å svare hverandre på en saklig måte i kommentar-feltene. Husk at dine kommentarer også leses av mange! Vi ønsker at du skriver hele navnet ditt. Det gjør det også mer interessant for andre lesere.
Hilsen redaksjonssjef Gøril Huse

Redaksjonen står fritt til å redigere i kommentar-innlegg dersom det er nødvendig. Kommentarer kan også komme på trykk i papiravisen Klar Tale.