Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange lures med falske billetter

Skal du på festival i sommer? Da må du passe på at billetten din er gyldig.

Problemet dukker opp hver sommer. Folk gleder seg til å dra på festival. Men flere svindles med falske billetter, skriver nyhetsbyrået NTB.

Det er ikke festivalene som selger falske billetter. Svindelen skjer når folk kjøper billetter av folk de ikke burde stole på. Venninnene Sandra Alstad og Irina Øhrbon fra Trondheim var uheldige. De ville dra på Slottsfjells-festivalen i Tønsberg. Festivalen starter onsdag.

Kvinnene ble overrasket da de fant ut at billettene deres var falske. De hadde kjøpt billettene av en ukjent mann. Festivalen var utsolgt. Derfor måtte få tak i billetter på en annen måte. De la ut en annonse på Finn.no og sa de ville kjøpe billetter.

En mann tok kontakt med dem. De trodde at han var til å stole på. De to billettene kostet 4.000 kroner til sammen. Tirsdag fikk kvinnene en trist beskjed.

– Vi stolte på at alt var i orden. Men da vi skulle løse inn billettene fikk vi beskjed om at billettene ikke var gyldige. Da sto vi med teltet i hånden og tenkte «Hva gjør vi nå?», sier Alstad til NTB.

Kvinnene fikk løst problemet ved å jobbe som frivillige på festivalen. Da får de festivalpass som betaling.

– Vi bestemte oss for å gjøre det beste ut av situasjonen. Vi fikk høre at det må ha være en profesjonell svindler. Vi skal anmelde saken, sier Alstad.