Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mange reiser på vinterferie

Nesten én av fire i en undersøkelse sier de vil ta vinterferie. Nesten halvparten vil reise til utlandet.

De neste ukene er det vinterferie for skoleelever over hele landet. I Oslo og Trondheim begynner vinterferien 17. februar. I Bergen og Stavanger begynner den 24. februar. Mens elevene i Tromsø må vente til 2. mars.

23 prosent av de spurte sier at de vil ta vinterferie i år. Det viser en undersøkelse fra organisasjonen Virke Reiseliv. Det er omtrent like mange som før. 45 prosent planlegger å reise til utlandet. Det er av dem som skal ta ferie.

− Kronen er svak. Folk er mer bevisst på miljø. Det er ingenting som tyder på at det demper folks lyst til å reise. Folk fortsetter å reise på ferie til utlandet. Samtidig ser vi at folk er mer opptatt av bærekraft når de reiser. Reisebransjen jobber derfor aktivt med å levere grønnere og mer ansvarlige reiser, sier Astrid Bergmål i en pressemelding. Hun er leder i Virke Reiseliv.

Innlandet er favoritten blant dem som velger å bli i Norge. 30 prosent av dem som reiser i Norge, skal til dette fylket. Der er det flere steder for å stå på ski.

– Reiselysten er høy. Det er uavhengig av om man velger å reise til utlandet eller å være turist i eget land, sier Bergmål.

Rundt 20 prosent av dem som tar ferie, skal bli hjemme.