Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mann døde etter å ha blitt skutt av politiet

En 39 år gammel mann ble skutt av politiet sent mandag kveld. Han døde natt til tirsdag, sier politiet.

Mannen ble erklært klokka 00.58 tirsdag natt. Det sier Vest politi-distrikt i en epost til nyhetsbyrået NTB. De pårørende er varslet om at mannen er død. Han skal være 39 år gammel, skriver Bergensavisen (BA).

Politiet fikk varsel om bråk i en leilighet like før klokka 22 mandag kveld. Kort tid etter ble det også meldt om at det var sett flammer inni leiligheten.

Politiet rykket ut med flere patruljer. De som deltok i politi-aksjonen var bevæpnet. Det var fordi situasjonen var som den var, sier politiet. Og som følge av informasjon de hadde fått.

– Dette er en tragisk sak. Jeg vil på vegne av politiet uttrykke vår medfølelse med de etterlatte i denne saken. Det sier Kåre Songstad. Han er politimester i Vest politi-distrikt. Han sier mannen var bevæpnet. Han hadde en kniv da politiet kom til stedet.

Politiet sier at det ble en konfrontasjon da de kom fram. Og det førte til at de skjøt flere ganger. Mannen ble da fraktet til Haukeland universitets-sjukehus. Han hadde skader etter å ha blitt skutt.

De som var med på aksjonen vil bli avhørt. Det vil også andre som var på stedet. Både sivile og fra nød-etatene, sier Spesialenheten i politiet til avisa Bergens Tidende.

Politiet har holdt vakt utenfor leiligheten etter det som skjedde.

Den avdøde mannen skal være kjent for politiet fra før, skriver BA. Han skal ha brutt loven flere ganger. Og skal også ha vært pålagt tvungent psykisk helsevern.