Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mann drept av isbjørn på Svalbard

En mann ble angrepet av isbjørn utenfor Longyearbyen på Svalbard. Mannen døde. Isbjørnen er skutt og drept.

En mann ble angrepet av en isbjørn på Svalbard. Det skjedde på campingsplassen utenfor Longyearbyen. Mannen er død, sier Sysselmannen på Svalbard. Angrepet skjeddet natt til fredag. Svalbardposten skriver at mannen bodde i et telt på campingplassen.

Isbjørnen ble skutt og drept.

Det er ikke kjent om mannen var ute av teltet sitt eller om angrepet skjedde mens han var utendørs.

– Politiet hos Sysselmannen fikk melding klokken 3.50. En person på campingplassen var angrepet og skadd av en isbjørn, sier Sølvi Elvedahl i en pressemelding. Hun er assisterende sysselmann.

Bjørnen ble skutt mot av folk på stedet. Så gikk den videre mot flyplassen. Den ligger like i nærheten. Isbjørnen ble funnet død på parkeringsplassen der.

Politiet dro ut til stedet og sikret området. Longyearbyen sykehus ble varslet. Personen som ble angrepet av bjørnen ble bekreftet død av en lege fra sykehuset.

Seks andre personer skal ha vært der da angrepet skjedde. De er fraktet til sykehuset. Der blir de tatt vare på av helse-personell.

– Vi vet foreløpig ikke til om det er noen relasjon mellom dem som er fraktet til sykehuset og den som er død, sier Terje Carlsen ved Sysselmannens kontor til NTB. Han er kommunikasjons-rådgiver.

De siste dagene har det vært flere isbjørner i områder rundt Longyearbyen. Blant annet har politiet jaget bort ei binne og en unge. Avisa Svalbardposten skriver at politiet ikke har hatt patruljer ute natt til fredag.

Mannen er den femte personen som er drept av isbjørn på Svalbard siden 1971, skriver kanalen NRK. Sist det skjedde var i 2011. Da døde en 17 år gammel elev fra Storbritannia i en teltleir.

BILDER

Bildet viser parkeringsplassen utenfor Svalbard lufthavn. Campingen ligger bak parkeringen. Det er tatt tidligere i sommer.

DREPT: En mann ble drept av en isbjørn på campingplassen nær Longyearbyen på Svalbard. Isbjørnen ble funnet død på denne parkeringsplassen. Campingplassen ligger rett bak parkeringen. Bildet er tatt tidligere i sommer. FOTO: Gøril Huse / Klar Tale

Vis bildetekst