Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mann siktet i Tina-saken

En 36 år gammel mann er pågrepet og siktet etter drapet på Tina Jørgensen. Forsvareren vil ikke si noe om spørsmålet om skyld.

20 år gamle Tina Jørgensen forsvant på vei hjem fra byen i Stavanger i 2000. Først en måned senere ble hun funnet i et avløpsrør. Samboeren ble pågrepet. Men politiet droppet senere siktelsen. Nå er en 36 år gammel mann pågrepet og siktet. Det er ikke den tidligere samboeren.

Forsvareren til den siktede vil ikke si om mannen erkjenner straffskyld. Det er av hensyn til etterforskningen

– Det vil kunne være aktuelt å avhøre andre. Det er viktig for etterforskningen og min klient at de ikke kjenner detaljene i hva han har sagt i avhør, sier advokat Odd Rune Torstrup. Han er 36-åringens forsvarer, skriver nyhetsbyrået NTB.

Forsvareren møtte pressen torsdag. Han sier det er riktig at mannen og Tina kjente hverandre. Men han ønsker ikke si noe utover dette.

Fredag klokken 10 framstilles den siktede for varetektsfengsling.

Torstrup sier 36-åringen samarbeider godt med politiet.

– Han er villig til å la seg avhøre og svare på de spørsmål som blir stilt, sier advokaten.

Hvordan 36-åringen stiller seg til å bli varetektsfengslet er ikke kjent.

Mannen er siktet for drap eller for å ha vært med på drapet på Tina Jørgensen.

– Politiet fikk nylig ny informasjon som har ført til at vi åpner saken igjen. Mannen har ikke vært i politiets søkelys før nå, sier politiet i Rogaland, ifølge dagbladet.no. Den drepte og den nå pågrepne mannen kjente hverandre, sier politiet. Men de vil ikke si hvordan.

Mannen ble pågrepet i sitt hjem i Lyngdal i Vest-Agder onsdag og ble avhørt samme dag. Politiet utelukker ikke at flere kan ha noe med drapet å gjøre.

– Mannen sitter i arrest og vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag, sier Herdis Traa. Hun jobber i politiet i Rogaland.