Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mann stjal ambulanse i Oslo - babyer påkjørt

En mann med våpen har stjålet en ambulanse i Oslo. Mannen er pågrepet. Flere personer skal være påkjørt.

En ambulanse ble stjålet på Torshov i Oslo. Én mann er pågrepet. Politiet etterlyser en kvinne, ifølge kanalen NRK. En kvinne med barnevogn og et eldre ektepar ble påkjørt. I barnevognen var et tvillingpar på sju måneder. Kvinnen og barna ble kjørt til sykehus. De skal være lettere skadd, ifølge avisa Aftenposten.

Ambulansen ble kapret av en person med skytevåpen. Det sier Oslo universitets-sykehus til nyhetsbyrået NTB. De som var på jobb i ambulansen, er uskadd.

– Ambulansen ble kapret. De tre ansatte i ambulansen er fysisk uskadd. Men de er selvfølgelig sterkt berørt av hendelsen. De blir fulgt opp av kolleger, sier Anders Bayer til NTB. Han er medievakt ved Oslo universitets-sykehus.

Sykehuset sier at en annen ambulanse også er blandet inn i det som skjedde.

Politiet bekrefter det som skjedde på nettsamfunnet Twitter.

– Vi har kontroll på en ambulanse som ble stjålet. Den ble stjålet av en mann med våpen. Det ble avfyrt skudd for å stanse mannen. Han er ikke kritisk skadd, skriver politiet.

Politiet har tatt kontroll over to våpen etter kapringen.

Det var masse politi på stedet tirsdag ettermiddag, ifølge NRKs reporter på stedet. Det var blant annet et politihelikopter der.

Elever på en skole i nærheten ble holdt inne. Det samme gjaldt barn i en barnehage i nærheten.

Ambulansen var ifølge NRK i Åsengata på Torshov. Det var da en person tok kontroll over den.

Mannen skal ha kommet til stedet i en annen bil. Den krasjet nedenfor Sinsenkrysset.

– Det startet med at en ambulanse ble tilkalt til en trafikkulykke. Det var en bil som lå på taket. Kort tid etter ble ambulansen ranet fra dette stedet, sier Grøttum til kanalen.

Politiet sier de jobber ut fra at det var føreren av bilen som tok ambulansen.

Christopher Dambakk satt på jobb. Da så han en bil utenfor som lå på taket.

– En mann krøp ut av bilen, tok med seg en blå Ikea-pose og stakk av. Etter det strømmet det til med biler, politi og ambulanser, sier Dambakk til NRK.

Mannen skal så ha gått bort til ambulansen og satt seg inn.

Politiet bekrefter dette overfor kanalen.

Politiet krasjet inn i ambulansen. Det sier et vitne på stedet til avisa VG

– Hundepatruljen og to-tre andre patruljer begynte å skyte mot ambulansen, sier vitnet. Personen var selv ute og kjørte på Torshov.

Han forteller at folk dukket bak bilene.

– Tre-fire politibiler krasjet inn ambulansen, sier han. Han sier at tre politibiler ser ut til å være totalskadd.

Ifølge avisa Aftenposten skal gjerningspersonen være skallet. Han skal ha hatt på seg en militærgrønn bukse og kamuflasje-jakke.

Foreløpig tyder ingenting på at kapringen hadde noe med terror å gjøre. Men politiet etterforsker saken bredt. 

– Vi er tidlig i etterforskningen. Vi jobber blant annet med å avhøre av vitner, sikre videoer og andre tekniske spor. Det melder Oslo politidistrikt rundt klokka 15.

Politiet sjekker om mannen som er pågrepet, har koblinger til høyre-ekstreme personer. Det melder kanalen TV 2. De melder at mannen er dømt flere ganger tidligere. 

Politiet har etterlyst en kvinne. Hun er lys i huden, 165 centimeter høy og har litt krøllete brunt hår. Hun har på seg en sort jakke og ser ruset ut. Hun er sist sett på Rosenhoff i Oslo. Politiet ber folk som kan ha sett henne, om å ringe dem på 02800. Det skriver politiet på nettsamfunnet Twitter.

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) jobber også med saken. 

– PST har fått vite om det som har skjedd. Vi hjelper Oslo politidistrikt. I tillegg vurderer vi situasjonen fortløpende. Vi forsøker å finne ut om denne hendelsen er en trussel for sikkerheten, sier Anett Aamot til NRK. Hun er seniorrådgiver i PST.