Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Martine-saken for retten i Norge

Martines Minnefond bringer drapet på Martine Vik Magnussen inn for en domstol i Norge.

Martine Vik Magnussen ble drept i London i 2008. Vik Magnussen var student i London. Hun ble voldtatt og drept i en bakgård i London, 16. mars 2008.

Farouk Abdulhak er siktet for å ha voldtatt og drept henne. Hun ble funnet i bygården der Abdulhak bodde. Men han rømte til Jemen før politiet fikk tak i ham. Jemen nekter å utlevere ham til Storbritannia. Abdulhak beskyttes nå av sin familie i Jemen.

LES MER HER: Snakket om drapet

Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet har sendt brev til familien Abdulhak. De har ikke svart innen fristen. Dermed bringes saken for retten i Norge, opplyser stiftelsen i en pressemelding tirsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Britiske myndigheter har ingen avtale med Jemen om utlevering av kriminelle. Derfor får ikke britisk politi avhørt Abdulhak.

Advokat Bjørn Stordrange jobber med saken i det norske retts-systemet. Martines Minnefond har også engasjert en amerikansk advokat. Han skal finne ut om saken kan komme for retten i USA. Årsaken er at Abdulhak har bodd og studert i USA.

Stiftelsen vil trekke sin sak dersom Farouk Abdulhak blir utlevert til Storbritannia og saken kommer for retten der. Det forteller Marcus Rolandsen. Han er styreformann i Stiftelsen Martines Minnefond.

Minnefondet er stiftet av venner av Martine Vik Magnussen. Og andre folk som har engasjert seg i saken. Martines familie er ikke engasjert i stiftelsens arbeid, men støtter arbeidet. Det skriver nettstedet NRK.no.