Norge

Matbutikkene blir strengere

En ny, resistent bakterie er oppdaget i kylling. Matbutikkene vil stille strengere krav til de som lager kyllingen.

Det er oppdaget en ny bakterie i kylling som ikke kan drepes med medisin. Bakterien er resistent mot antibiotika. Matbutikkene vil stille strengere krav til de som lager kyllingen.

Coop er én av flere matbutikker som blir strengere. Det skriver skriver avisa Nationen.

Coop har innkalt de to som lager kylling til dem, til et møte. Det er produsentene Prior og Den Stolte Hane, forteller informasjonsdirektør Kristin Paus.

– Vi tar dette meget alvorlig. Vi har et møte med de som leverer kylling til oss. Vi ønsker å jobbe sammen for å komme fram til gode løsninger på problemet med antibiotikaresistente bakterier, sier Paus.

Også NorgesGruppen er kritisk til dagens bruk av antibiotika. De sier at de vil stille strengere krav til de som lager kylling for dem. De vil få dem til å slutte med å bruke stoffet narasin i fôret som kyllingene får. Eksperter mener at narasin kan gjøre at antibiotika slutter å virke mot bakterier.

– Behovet for å tilsette dette i kyllingfôr kan være et tegn på at matproduksjonen ikke er bærekraftig nok. Vi vil sammen med våre leverandører se om dagens kyllingproduksjon som bør endres. For eksempel mener vi produsentene av kylling kutte ut Narasin, sier Bård Gultvedt. Han jobber i NorgesGruppen.

LES MER HER: Ny bakterie funnet i kylling

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå