Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Måtte forsvare kritikk

Kjersti Løken Stavrum i Presseforbundet kritiserte justisministeren. Da ble hun kalt inn til et møte.

Kjersti Løken Stavrum kritiserte justisminister Anders Anundsen. Hun er generalsekretær i Norsk Presseforbund. Hun sa at han er skeptisk til de frie mediene i et intervju med avisa VG.

 

Det likte ikke ministeren. Han ba Stavrum om å komme til et møte. Der skulle de diskutere det hun hadde sagt. Det ville hun ikke, skriver avisa Dagbladet.

 

Anundsen blir kritisert for forholdet sitt til mediene. Han har brent en haug med lokalaviser. Han lagde en video der han sa at mediene var for negative. Nå sist betalte han for en annonse. Der fikk han fortelle om sikkerhet i samfunnet.

 

– Det ser ut som du har misforstått, skriver Anundsen i brev til Stavrum. Det skriver avisa Dagbladet. Han vil forklare henne hva han mener om den frie presse. Derfor vil han ha et møte.

Stavrum vil ikke si noe om brevet. Men andre journalister og politikere reagerer på brevet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

 

– Det er ikke sånn vi forholder oss til media. Dette brevet hører hjemme i en annen tid, sier Trine Skei Grande. Hun er leder i partiet Venstre.

Media og Anders Anundsen har sikkert mye å snakke om. Men diskusjonen hører ikke hjemme på hans kontor. Det mener Arne Jensen. Han er generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

 

Anundsen sier han mente brevet positivt. Han ville bare at de skulle snakke sammen, melder kanalen NRK. Han ville snakke om pressefriheten.