Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Måtte si nei til å hjelpe

Frivillige i Røde Kors ved Trolltunga er utslitte. De har måttet redde folk ti ganger på ni dager.

Trolltunga er et kjent stup med vakker utsikt i Hordaland. Det ligger i Skjeggedal ved Odda. Stadig flere går opp fjellet til stupet. Men mange tar ikke hensyn til været. Det kan skape farlige situasjoner. Flere må reddes ned fordi været blir dårlig eller de er for dårlig kledd.

Det er frivillige i Røde Kors som må hjelpe dem. De har rykket ut ti ganger de siste ni dagene. Nå er de frivillige utslitte. Tirsdag kveld gikk alarmen igjen. Et utenlandsk par kom seg ikke ned fra fjellet. Men denne gangen kunne ikke Røde Kors hjelpe. De hadde bare én frivillig igjen. Ellers ligger tallet på 50. Det skriver kanalen NRK.

Paret fikk overnatte på en hytte på fjellet. Derfor mener Røde Kors at situasjonen ikke var akutt. Hadde situasjonen vært alvorlig, ville de ha skaffet flere frivillige fra andre fylker.

– Vi sa til politiet at de kunne vurdere å kalle ut Sivilforsvaret. Det gjorde de ikke. Det tyder vel på at vurderingen vår var riktig, sier Bjørn Arild Fjeldsbø til NRK. Han er leder for området for Røde Kors.