Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mener Frp bør vurdere å droppe regjeringen

Resultatet i valget ble dårlig for Fremskrittspartiet. Nå mener flere at partiet bør vurdere å forlate regjeringen.

Fremskrittspartiet (Frp) fikk 8,2 prosent av stemmene i lokalvalget. Det er partiets dårligste valg-resultat på over 20 år. Nå skal partiet vurdere hva de skal gjøre videre. Blant tiltakene er å slutte i regjeringen. Det sier sentrale folk i Frp til avisa VG.

Partiet må både se på politikken sin. Og de må snakke om det er deltakelsen i regjeringen som gjør at de får færre stemmer.

Frank Sve er fylkesleder i Møre og Romsdal. Han tok opp saken med bompenger i partiet tidligere i år. Sve sier at partiet skal ha en gjennomgang av valget og situasjonen i partiet. De må også finne ut av hvordan de får til mer i regjering.

– Vi har behov for å snakke grundig om at vi er med i regjeringen. Hva vi får ut av det og politikken vår videre. Tiden fremover avgjør om vi sitter i regjering til perioden er ferdig. Men det gjør vi ikke for enhver pris, sier Sve.

Per-Willy Amundsen er stortings-representant fra Troms. Han mener det er naturlig at Frp tenker seg om etter et dårlig valg. Partiet bør vurdere om det er bra å være med i regjeringen.

– Vi må ha en gjennomgang for å se om vi gjør ting riktig fram mot 2021. Hvis vi følger meningsmålinger i dag, blir Frp nesten borte, sier Amundsen til VG.

Siv Jensen er partileder i Frp. Hun sier at 8,2 prosent av stemmene ikke er godt nok.

– Valgresultatet er en tydelig beskjed fra velgerne. Vi må levere mer. De forventer mer av oss. Vi skal snakke om valget på vanlig måte. Vi må vurdere i partiet hva vi skal gjøre fremover. Og hvordan vi skal løfte partiet til mer støtte i 2021 og 2023. Vi sitter i regjering for å påvirke politikken. Og for å få mest mulig gjennomslag for Frps velgere, sier Jensen.