Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mener Hareide bør si om han slutter

Tre KrF-politikere mener partileder Knut Arild Hareide bør si om han vil slutte. Det bør han si før landsmøtet, mener de.

Knut Arild Hareide bør si fra om han tenker å slutte hvis partiet sier nei til hans ønske. Det bør partilederen si før landsmøtet i Kristelig Folkeparti (KrF) fredag. Det mener Geirmund Lykke, Karin Bjørkehaug og Jon Normann Tviberg.

Alle fylkeslagene i KrF har valgt sine delegater til landsmøtet. Det ser ut til at de som vil samarbeide med høyresiden i politikken, kommer til å vinne avstemningen fredag. Hareide ba partiet om å samarbeide med venstresiden tidligere i høst. Fredag skal partiet stemme over forslaget på landsmøtet. Vinner den blå siden, kan partiet forhandle om å bli med i regjeringen.

Geirmund Lykke er KrFs kommunalråd i Trondheim. Han tror at det er noen «lyseblå» i partiet som egentlig ikke vil i regjering. Han tror de kommer til å tenke seg om. Det er dersom Hareide sier han vil slutte om det blir blå seier. Det sier Lykke til Adresseavisen.

– En del som ikke søker regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, kan likevel gjøre det. Det er for å beholde Knut Arild som leder. Det kan snu dette. Det kan være noen som er i tvil. De kan ønske å forhandle om å bli med i dagens regjering. Men noen kan skifte syn. Det kan skje i valget mellom det eller miste sin leder, sier Lykke. Han stemte selv rødt.

Karin Bjørkhaug er medlem i sentralstyret. Hun støtter Lykke. Det gjør også Jon Normann Tviberg. Han er fylkesleder i Trøndelag KrF. Samtidig forsår Bjørkhaug om Hareide ikke vil si om han slutter før avstemningen.

Hareide skal allerede ha sagt til sentralstyret at han vil slutte. Tirsdag var det årsmøte i Østfold KrF. Men da ville ikke Hareide si om han kommer til å slutte om han ikke får flertallet med seg fredag.

Alle fylkeslagene har stemt fram sine delegater til landsmøtet. De skal videre stemme fram det partiet skal velge. Høyresiden i partiet har 99 delegater. Venstresiden har 90.