Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mer bråk mellom gjenger

Det har vært minst ti slåsskamper mellom gjenger i Oslo de siste ukene. Politiet frykter mer bråk.

Siden 1. april har politiet i Oslo registrert ti slåsskamper mellom gjenger. De er fra forskjellige bydeler i hovedstaden. Politiet har funnet kniver, jernstenger og våpen, skriver avisa VG.

– Det er en fare for at det går ordentlig galt. Det er bare tilfeldig at det har gått bra så langt, sier Eirik Jensen. Han er politi-overbetjent ved Oslo politidistrikt.

LES MER HER: Sloss ved rettssalen

Jensen har ledet et prosjekt om gjenger i Oslo politidistrikt i flere år. Han frykter at det kan bli flere konflikter mellom gjengene. Han sier at situasjonen nå minner ham om bråket mellom Young Guns og andre gjenger. Det var for 15 år siden.

Politiet har fulgt spesielt med på tre gjenger de siste årene, ifølge Jensen. Det er Young Bloods på Holmlia, Furuset Bad Boys i Groruddalen, og Grønlands-gjengen i Oslo sentrum. Men Jensen mener at politiet har god oversikt over de verste ungdommene i disse gjengene.

Det har vært mer vold og flere alvorlige hendelser den siste tiden. Ansatte i bydelene snakker nå med foreldrene til ungdommene. De oppfordrer foreldrene til å ta situasjonen på alvor. Det skriver nyhetsbyrået NTB.