Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mer kjedelig vær i vente

Er du lei grått og trist vær? Det er meteorologene også.

– Vi har ingen farevarsler på gang. Lavtrykkene holder seg godt på avstand. Selv om de preger været med mye skyer, sier meteorolog Martin Granerød.

Det var kjedelig vær denne uka. Det synes også meteorologene.

De første ti dagene i november har vært milde. De neste ti dagene ser også ut til å bli milde.

– På denne årstiden betyr det ofte mye skyer og perioder med regn. Så får vi håpe at høytrykket kommer etter hvert, sier Granerød.

Østafjells blir det mildt de neste dagene. Det blir mellom 7 og 10 grader på dagtid. Søndag kan bli varmere. Det blir grått og litt regn av og til.

– Mildværet fortsetter utover neste uke. Er vi heldige, kan vi få en litt mer vestlig vind-retning. Da kan det kanskje sprekke litt opp i skyene. Men fram til søndag vil det være for det meste skyet, sier meteorologen.

På Vestlandet blir det også grått. Her blir det kanskje litt regn av og til fram til søndag. Været vil fortsette neste uke, med mer regn.

– Det er rett og slett høstlig og skyet stemning, sier han.

I Midt-Norge blir det bedre vær. Sola kan stikke fram lørdagen og på starten av neste uke. Det blir mildt her også, med temperaturer på 8 til 10 grader.

Dette gjelder for området Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

– Troms og Finnmark får heller ikke så mye nedbør framover. Det blir skyet eller delvis skyet, sier Granerød. De kan få sett sola.

Skiværet ser ut til å være langt unna. I disse dager må du opp på 1.200 til 1.300 meter. Der er det minusgrader.