Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mildt vær en stund til - og snart sol i sør

I helgen blir det litt snø og kulde i deler av landet. Men i neste uke blir det varmere igjen. På fredag kommer sola til Sør-Norge.

– Noen steder i landet kan du få vinter-følelsen på fredag. Men det blir nok ikke langvarig. Bare i det nordligste fylket vil snøen bli liggende. Det sier Pernille Borander. Hun er stats-meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Får vi en hvit eller grønn jul? Det er det for tidlig å si noe om, sier hun.

– Men når det gjelder november, så ser det ikke ut som vi får snø over hele Norge. Været er for ustabilt til det. Så får vi se i desember om det endrer seg da.

Fredag får vi litt kjøligere vær, sier Borander.

– Det ser ut som det vil bli snøbyger fra Møre og Romsdal og videre nordover. Det vil også være ganske kraftig vind på kysten.

Nedbøren roer seg i Møre og Romsdal og Trøndelag utover fredagen. Men det kan fortsatt være noen snøbyger inn mot lørdagen lenger nord.

I Troms og Finnmark det fortsatt vil holde seg kjøligere og kanskje komme sluddbyger og snø.

Lenger sør blir det mildt vær og sol i helgen, sier Borander. Sør-Norge og Vestlandet vil få en veldig fin dag fredag.

– Mye sol, men litt kjøligere med nordavind. Det kan se ut som også Vestlandet får litt oppholds-vær fredag ettermiddag.

Lørdag morgen blir det mye regn og mye vind, spesielt på Vestlandet. Det kan bli opp mot liten storm. Både Vestlandet, Møre og Romsdal og Trøndelag vil være utsatt i helgen.

– Storm-rushet kan komme nå. Det er høsten med stadige lavtrykk fra vest som har med seg mild og fuktig luft, sier Borander.

Hun mener det har vært ekstra mildt og fuktig vær denne høsten. I begynnelsen av november ble det satt flere varme-rekorder, spesielt på Østlandet.