Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mindre fare for angrep

Det er mindre risiko for et terrorangrep i Norge, mener Politiets sikkerhetstjeneste.

De ekstreme miljøene i Norge er blitt mindre. Det gjør at det mindre sannsynlig enn før for et terror-angrep her. Det mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST). De har vurdert faren. Det gjelder angrep fra folk som støtter opprørsgruppa IS. Faren var større for ett år siden.

– 18 personer fra miljøene er mest sannsynlig drept i Syria. Ni er varetektsfengslet. De er siktet for kriminalitet knyttet til terror. Det sier Siv Alsén i PST til nyhetsbyrået NTB.

– Dette betyr at miljøene er noe svekket, sier Alsén.

For ett år siden mente PST at trusselen mot Norge var større. Fortsatt sier PST at et terrorangrep mot Norge er mulig. Det forteller den nye trussel-vurderingen. Den kommer på torsdag.

– Utviklingen fremover vil være ustabil og usikker. Trusler og oppfordringer kan påvirke noen til å gjennomføre terrorangrep. Blant annet fra ISIL, sier Alsén. ISIL er en annen forkortelse for opprørsgruppa Den islamske staten (IS).

Politiet og Forsvaret er fortsatt utsatt for angrep. Faren er mindre for privatpersoner.

Trussel-vurderingen fra PST er grunnen til at politiet går med våpen. Det er ikke kjent om den nye vurderingen får noe å si for bevæpningen. Politiet sier de skal vurdere den midlertidige bevæpningen.

– Vi vil om kort tid fortelle hvilke konsekvenser dette får for politiet. Det sier Kaare Songstad i Politidirektoratet til nyhetsbyrået NTB.