Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mistet kvinne i sjøen - mannen vurderer søksmål

Rednings-skøyta mistet en syk kvinne i sjøen. Kvinnen døde senere. Nå vurderer mannen å saksøke rednings-selskapet.

73 år gamle Janet Richardson var fra Storbritannia. Hun ble syk på et cruiseskip utenfor Bodø. En rednings-skøyte ble tilkalt. Men da de skulle få båren over, gikk det galt. Richardson havnet i det iskalde vannet. Hun kjempet i flere minutter før hun ble reddet. Skjærtorsdag døde kvinnen på et britisk sykehus. Da hadde det gått tre uker siden hun falt i vannet.

Nå vurderer enkemannen å saksøke rednings-skøyta. Det sier han til den britiske avisa The Sun, skriver nettavisa VG Nett. Men først skal leger gjøre en obduksjon. De skal undersøke den døde for å finne helt klart hva hun døde av. Det er ikke klart om Richardson ble påvirket av det kalde vannet.

Salten politidistrikt etterforsker saken. Også de venter på obduksjonen.

– Vi holder på å samle inn informasjon i saken. Årsaken til at hun døde, er selvfølgelig viktig. Vi vil derfor be britiske myndigheter om å få se informasjonen når legerapporten er klar, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug til nyhetsbyrået NTB.

Politiet har også bedt om å få høre opptak av hva cruiseskipet og rednings-sentralen sa. Der skal de høre hva som skjedde da cruiseskipet ba om medisinsk hjelp til kvinnen. Rednings-selskapets gransker også uhellet. De skal lage en rapport som politiet har bedt om å få se.