Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Monikas mor får ikke erstatning av Staten

Politiet i Hordaland gjorde en dårlig jobb da de behandlet saken om Monika Sviglinskajas død. Men regjeringen sier nei til å gi moren erstatning.

Politiet i Hordaland har fått sterk kritikk for hvordan de behandlet saken om Monika Sviglinskajas død. Den åtte år gamle jenta ble funnet død i sitt hjem i november 2011. Lenge mente politiet at hun hadde tatt selvmord. Men en av politimennene mente at Monika var blitt drept. Til slutt ble han trodd. I 2014 arresterte politiet den tidligere stefaren til Monika. Mandag denne uken ble han dømt og saken var endelig over.

Selv om politiet gjorde en dårlig jobb i saken i lang tid, vil ikke moren til jenta få erstatning. Det skriver kanalen TV2.

Morens bistandsadvokat er Stig Nilsen. Han har bedt om at moren Kristina får erstatning fra Staten. Kravet er sendt til Hordaland politidistrikt, Politidirektoratet, Riksadvokaten og Justisdepartementet. Alle har sagt nei til å gi henne erstatning. Nå har Nilsen fått et brev fra statsminister Erna Solberg. Der skriver hun at moren ikke vil få erstatning fra Staten. Nilsen synes avgjørelsen er urettferdig.

– Drapet på Monika ble stemplet som selvdrap. Det var svært belastende for moren. I tillegg fikk hun kraftig motstand fra politiet da hun forsøkte å få saken etterforsket på nytt. Dette gjør at hun bør få erstatning fra Staten, sier Nilsen til TV2.

Det finnes bare en annen mulighet for å få erstatning. Da må moren saksøke politiet. Det vil hun trolig ikke gjøre.

– Det kan vi ikke kreve av henne. Hun har opplevd nok motgang og tøffe år, sier Nilsen.