Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Møt opp på skolen

Send barna i barnehagen og møt opp til eksamen. Det er pause i meklingen om lønnsoppgjøret for folk som jobber i staten.

Forhandlingene i offentlig sektor har vart hele natt til torsdag. Fortsatt er ikke staten og arbeidstakerne enige. De tok en pause i meklingen torsdag morgen. Men de skal fortsette senere på dagen. Det betyr at de kan nærme seg en løsning.

Samtidig fortsetter meklingen for dem som er ansatt i kommunen. Det skjer fire ulike meklinger samtidig.

Fristen for å bli enige, var ved midnatt onsdag. 30.000 mennesker vil streike dersom partene ikke blir enige.

LES MER HER: Slik blir streiken for deg.


Eksamen ved landets høyskoler og universiteter vil trolig bli gjennomført etter planen torsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kari Gjesteby er Riksmekslingsmann. Hun sa torsdag morgen at staten hadde kommet med et nytt tilbud til arbeidstaker-organisasjonene. Det kan bli til et forslag til løsning.
– Det er ikke lagt fram noen skisse eller noe utkast til skisse som jeg har laget. Det jobbes videre med å se om det er mulig å legge fram en skisse. Men partene har snakket sammen hele natten. Vi skriver ned det vi jobber med, sier Gjesteby.

Riksmeklingsmannen sier at partene fortsatt ikke er enige. Men hun er noe mer optimistisk nå enn da fristen for meklingen gikk ut.
– I meklingsarbeid bølger det gjerne fram og tilbake. Da var det veldig fastlåst. Nå er det litt mer bevegelse, sier hun.

Det er pause i meklingen for de ansatte i Oslo kommune. Årsaken er at meklingen i statsoppgjøret har tatt tid. Pausen er fram til klokken 8.30. Det betyr at skolene og barnehagene i hovedstaden åpner som normalt.
–Alle som har fått varsel om at de kan bli tatt ut i streik, går på jobb som vanlig i dag, opplyser Unio på sine nettsider. Unio er en av organisasjonene for arbeidstakerne.
Det samme gjelder for resten av landet. Meklingen for de kommuneansatte fortsetter.

Over 600.000 mennesker som jobber i det offentlig blir berørt hvis meklingen bryter sammen. Skoler, sykehus, barnehager, politi, departementer, universiteter og høyskoler blir rammet.