Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Møter Martines far

Nobel-vinner Tawakul Karman møter faren til drepte Martine Vik Magnussen. Mannen som skal ha drept jenta, er på flukt i Karmans hjemland Jemen.

Martine Vik Magnussen ble drept i London i 2008. Farouk Abdulhak fra Jemen er siktet for å ha voldtatt og drept henne. Men han rømte til hjemlandet sitt før politiet fikk tak i ham. Jemen har til nå ikke villet sende Abdulhak til Storbritannia. De to landene har ingen slik avtale.

Fredag kom fredspris-vinner Tawakul Karman til Norge. Hun skulle møte faren til Martine fredag formiddag. Møtet mellom de to skal ha vært planlagt i lang tid, skriver avisa Dagbladet. Flyet til Karman kom senere på grunn av all snøen. Derfor måtte møtet flyttes.

– Men Karman har sagt at hun ikke vil forlate Norge før hun har møtt oss, sier Odd Petter Magnussen til nyhetsbyrået NTB. Han er faren til Martine.

LES MER HER: Coca-Cola bryter med Abdulhak

Odd Petter Magnussen sier at Martine-saken er viktigere i Jemen enn mange folk tror. 

LES MER HER: – Jobber for elite-soldater

Stiftelsen Martines minnefond for rettferdighet har samarbeidet med politikere i Jemen. Politikerne har kjempet for å fjerne presidenten. Stiftelsen håper at endringen kan gjøre at Abdulhak blir utlevert til Storbritannia.

LES OGSÅ: Mer uro i Jemen