Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Museum om Breivik? Nei, takk

Bombebilen og kofferten til terrordømte Anders Behring Breivik skal stilles ut. Det syns ikke advokat John Christian Elden er noe bra.

Bilen terrordømte Anders Behring Breivik brukte skal stilles ut. Det skal også kofferten som han hadde utstyr i. Tingene og det som er igjen av bombebilen skal stilles ut i det nye senteret for informasjon i Oslo. Det skriver avisa Aftenposten.

Snart er det 22. juli igjen. Dagen som minner folk på det grusomme som skjedde på denne datoen i 2011. Behring Breivik drepte til sammen 77 mennesker i Oslo og på Utøya i Buskerud.

Ansatte i Regjeringskvartalet visste om senteret. Men de visste ikke at Breiviks ting og bil skulle stilles ut. Utstillingen åpner onsdag neste uke, på den 22. juli.

Advokat John Christian Elden reagerer på utstillingen. «Breivikmuseum i Regjeringskvartalet? Nei takk», skriver han på nettsamfunnet Twitter.

Eldens firma snakket for 115 pårørende og etterlatte under rettssaken mot Breivik.

Elden sammenlikner med minnestedet etter 11. september 2001. Da ble tvillingtårnene i byen New York i USA utsatt for stort terrorangrep.

– I USA har de ikke gått så langt som å stille ut Bin Ladens eiendeler. Folk skal jobbe i Regjeringskvartalet. De trenger ikke minnes om deres angriper, skriver advokaten i en tekstmelding til Aftenposten.