Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå åpner nye E6 og Skjeggestad-brua

Etter åtte år med bygging åpnes siste del av nye E6 torsdag. Fredag kan bilistene endelig bruke Skjeggestad-brua på E18 igjen.

Torsdag åpnes siste del av nye E6 mellom Gardermoen i Akershus og Kolomoen i Hedmark. Nå vil det være fire felter med midtdeler på hele strekningen fra Gardermoen til Kolomoen i Stange i Hedmark, og til Tanumshede i Sverige. Hele åtte år har det gått siden de begynte å jobbe med E6.

Fartsgrensa blir på 110 kilometer i timen. Statens vegvesen står klar med blomster til mange av sjåførene, skriver avisa Romerikes Blad.

6. juli åpner også strekningen mellom Tanumshede i Sverige og Pålen. Da blir det mulig å kjøre på motorvei hele veien til Göteborg i Sverige og København i Danmark.

For de som skal sørover fra Oslo langs E18, er det også godt nytt fredag. Da åpner den ene Skjeggestad-brua ved Holmestrand. Biler kan passere i begge retninger i hver sin fil på samme bru. Brua åpnes klokka 10, sier Samferdsels-departementet til nyhetsbyrået NTB.

Det var 2. februar i år at sørgående løp av Skjeggestad bru kollapset. Årsaken var arbeider som ble gjort med å fylle ut grunnen i nærheten, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Leire raste ut under brua, og dro med seg stolper.

Denne brua er siden blitt sprengt. Det skal bygges ny bru.

LES MER HER: Håper å åpne brua før folk skal på ferie