Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå blir det kaldt

Utover uka og til helga blir det kaldere og kaldere. Det er meldt klart vær som gir fine vinterdager.

Mandag startet med minusgrader over stort sett hele landet. Det er ventet kjøligere vær utover uka og til helga. På Østlandet blir det trolig ned mot 15 kuldegrader. Men endringen skjer gravid, sier Håvard Thorset ved Meteorologisk institutt.

– Jeg synes det er å dra det litt langt å kalle det et kuldesjokk. Foreløpig er det vanskelig å si akkurat hvor kaldt det kommer til å bli. Men det ser ut til å bli kjøligere vær i hele landet fram mot helga, sier Thorset.

På onsdag er det ventet litt varmere vær. Så blir det kaldere igjen og klarvær mot helga, forteller han. Onsdag kan det komme snø på Østlandet. Mens sørover vil det trolig regne isteden.

Vestlandet fikk en god del snø natt til mandag. Det kan komme enda mer snø utover uka, ifølge Thorset. I Nord-Norge har det allerede falt mye snø.

– Det blir aller kaldest i indre strøk av Finnmark og Nord-Norge. Der blir det ned mot 15 til 20 minusgrader, sier Thorset. Han forklarer at det kommer kald luft fra nord. Det gjør at det blir kjøligere i hele landet.

Han forteller at det blir mindre vind og klart vær mot helga. Det blir trolig ned mot 15 minusgrader. Det gir fine vinterdager, spesielt på Østlandet.