Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå blir han tiltalt

Den tidligere politimannen Eirik Jensen tiltales for kriminalitet med narkotika og for å ha mottatt penger i det skjulte. Det har Riksadvokaten bestemt.

Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og for kriminalitet med narkotika. Den tidligere viktige politimannen skal ha hjulpet til med smugling av hasj og mottatt penger ulovlig, ifølge tiltalen.

Eirik Jensen fikk tiltalen mandag. Rettssaken starter til høsten.

– Om bevisene holder, vil vise seg da, sier Jensens advokat Arild Holden.

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar 2014. Han ble løslatt fra varetekt 30. mai samme år. Den erfarne politimannen ble først siktet for grov korrupsjon. Det var i forbindelse med en stor narkotikasak. Gjermund Cappelen ble dømt for smugling av hasj i saken.

Cappelen har forklart at Jensen hjalp ham med hasjsmugling i flere år. 16. oktober 2014 ble siktelsen mot Jensen utvidet. Han ble også siktet for å ha hjulpet til med grov kriminalitet med narkotika.

Etterforskningen av saken ble avsluttet i fjor høst. 19. oktober sendte Spesialenheten for politisaker sin anbefaling til Riksadvokaten.

Jensens forsvarere Arild Holden og John Christian Elden har sagt at saken bør henlegges. Jensen selv nekter all straffskyld. Det har han gjort helt siden han ble pågrepet for snart to år siden.

LES MER HER: – Fant 500.000 kroner hos Jensen

LES MER HER: Alt kan være en plan for å lure Jensen

LES MER HER: Politileder pågrepet