Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå er 1169 personer bekreftet smittet

Helseminister Bent Høie takker alle som følger reglene. Hensikten er å unngå spredning av viruset korona. I Norge er 1169 personer bekreftet smittet.

– Jeg vil takke alle som sitter i karantene. Dere gjør fellesskapet en tjeneste. Ved å følge reglene kan vi stoppe smitte og begrense smitte, sa Bent Høie på en pressekonferanse mandag kveld. Høie er helse- og omsorgsminister. Han er selv endelig ute av karantene etter å ha vært i utlandet.

Myndighetene kom med nye tall på smittede. Nå er 1169 personer smittet.

96 mennesker er registrert smittet sist døgn, ifølge Line Vold. Hun jobber i Folkehelse-instituttet (FHI). Det er færre smittede på et døgn enn før. Men det kan skyldes at testingen skjer på en ny måte. Vanlige folk blir som hovedregel ikke testet. Folk som jobber i helsevesenet blir prioritert.

Til sammen tre personer er døde av korona-viruset i Norge.

Vold sier at svært mange testes her i landet.

– Vi har testet 18.062 personer i Norge, sier hun.

11 pasienter med korona ligger på intensivavdeling på sykehus. Myndighetene venter at flere blir lagt inn der og på sykehus. Det er mellom 40 og 50 pasienter med korona på sykehus nå.

– Forsatt er de fleste som er smittet, smittet i utlandet, sier Vold.

Men det blir flere som smittes som ikke vet hvem eller hvordan de er smittet her i landet.

– Det kommer til å bli flere, sier Vold.

Høye takket for alle som jobber sammen i denne krevende tiden. Han ba også folk om å endre måten vi snakker til hverandre på.

– Tonen i den offentlige samtalen kan bli sint og skarp. Det er helt naturlig. Men denne tiden er tøff nok som den er. Kan vi ikke være litt rause og runde i kantene, sa han.

Høie fortalte også at mange hadde hentet ut mer medisiner enn normalt fra apotekene. Da ble det tomt for legemidler noen steder. Men helse-myndighetene har allerede startet jobben med å fylle opp, også med nye lagre. Det gjelder også for sykehusene. De fyller opp for å være på den sikre siden.