Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå er det opp til partiene

KrFs forhandlinger med regjeringen er ferdige. Nå skal partiene få si sin mening.

Kristelig Folkeparti (KrF) har forhandlet med regjerings-partiene Høyre, Fremskrittspartiet (Frp) og Venstre. Forhandlingene har foregått på Granavolden Gjæstgiveri i Oppland. Endelig er forhandlerne enige om et forslag til plattform for regjeringen. I forslaget står det hva de fire partiene har blitt enige om i ulike saker.

Kjell Ingolf Ropstad har ledet forhandlingene for KrF. Han sier at forhandlingene var noe av det mest intense han har vært med på.

– Det har vært ekstremt intenst. Men jeg er jo ivrig elgjeger. Jeg er glad i å sitte på post og vente. Så jeg er tålmodig, sa Ropstad. Han kom torsdag til partiets landsstyre-møte på Gardermoen i Akershus.

– Det har vært viktig å lage en stor plattform. Den skal kunne omfatte alle områder. Og ta opp i seg alle de politiske sakene vi tror kan komme framover. Det krever tid, når det er fire partier som skal diskutere, sa Ropstad.

Han ville ikke si hvor fornøyd han er med plattformen. Men han er spent på hva landsstyre-møtet vil si.

– Jeg er veldig spent på hvordan de mottar forslaget. Nå skal vi legge det fram for landsstyret. Så skal de få si sin mening.

Han sier at det har vært intenst å være med i forhandlingene.

– Vi har jobbet fra tidlig morgen til sen kveld. Men det har vært utrolig spennende, sa Ropstad.

Knut Arild Hareide er leder for KrF. Han sier det er åpent hva som skjer på landsstyre-møtet. Men han sier at dette er en spesiell dag for ham.

– Dette kan bli min siste dag som partileder. Det sier Hareide til pressen på vei inn til møtet.

Hareide har tidligere sagt at han slutter hvor KrF blir med i regjeringen.