Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå er vi snart 5,3 millioner i Norge

I tredje kvartal ble det 12.526 flere mennesker i Norge. Nå nærmer vi oss 5,3 millioner.

Folketallet i Norge nærmer seg 5,3 millioner. I tredje kvartal ble det 12.526 flere mennesker i Norge. Veksten i folket går saktere. Årsaken er mindre innvandring og færre fødsler.

Så langt i år er det blitt 32.000 flere personer i Norge.

Ved slutten av tredje kvartal var folketallet på 5.290.288, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Det er 12.526 flere enn ved starten av kvartalet.

– Det innvandret 16.800 personer til Norge i tredje kvartal. Det er 3.800 færre enn i tredje kvartal i fjor. Vi må tilbake til samme periode i 2006 for å finne så lav innvandring, skriver SSB. Den viktigste årsaken er at det kommer færre personer til landet fra Europa for å jobbe her.

I Oslo bor det nå 672.062 personer. Det er 5.305 flere enn ved begynnelsen av året. Oslo har vokst saktere de siste årene. I 2016 økte antall personer i hovedstaden med snaut 8.400. Det var den laveste veksten siden 2005. Det ser ut til at veksten i folketallet blir enda lavere i år.

Folketallet vokser i alle fylkene utenom Nordland og Finnmark. I forhold til folketallet var veksten størst i Vest-Agder, Sør-Trøndelag og Oslo. Det er mange som flytter til Kristiansand. SSB skriver at det kan henge sammen med at kommunen tilbyr gratis busskort. Det er til de studentene som melder flytting til kommunen.

Nedgangen i folketallet i Nordland og Finnmark skyldes at folk flytter derfra til de andre fylkene. Flest flyttet fra fylkene Finnmark, Rogaland, Sogn og Fjordane og Nordland. Det var i siste kvartal og sett i forhold til folketallet.