Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå kan det bli flere vaksiner til Oslo

FHI sier det kan være lurt å gi områder med mye smitte flere vaksiner. Helse-direktoratet er uenig. Bent Høie skal si hva regjeringen har bestemt. Du kan se det her fra 14.00.

Helseminister Bent Høie skal møte pressen tirsdag. Det skjer klokka 14.00. Da skal han si om regjeringen vil endre planen for vaksinering mot korona. Han har fått råd fra helse-myndighetene i Norge. De er uenige i om planen bør bli endret.

(Du kan se sendingen nederst i saken)

Det kan være lurt å sende flere vaksiner til områder med mye smitte i en periode. Det er det flere årsaker til, sier Folkehelse-instituttet (FHI. De anbefaler å endre planen for vaksinering mot korona.

De mener det kan være bra å endre planen. Det kan føre til at færre blir smittet, færre må ha hjelp på sykehus, og at færre dør i Norge. De tror flere vaksiner vil redde flere liv i områder med mye smitte, enn det vil dø folk uten vaksine i områder med mindre smitte. Det skriver de i sin nye vaksine-strategi.

Espen Nakstad er assisterende direktør i Helsedirektoratet. Han er uenig i å gi flere vaksiner til områder med mye smitte. Han sier det ville hatt liten effekt på spredningen av smitte. Årsaken er at Norge har for få vaksiner, sier han. Det gjør at han mener det er mer riktig å prioritere de mest sårbare i hele landet.

 

Det er Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon som har laget sendingen.

Er det noe du lurer på? Det er mulig flere lurer på det samme. Da kan du sende oss en e-post. Så skal vi prøve å få svar på spørsmålet.