Norge

Nå kan det bli kjøttkrise

Først var det smørkrise i Norge. Nå kan det bli mangel på kjøtt.

Det er mangelen på smør som er årsaken. Mange bønder sender ikke dyra sine til slakteren. De vil beholde dem sånn at de kan lage mer melk. Da kan det lages mer smør. Men da kan det bli for lite kjøtt.

LES OGSÅ: Vil redde bakingen til jul

– Det er vanlig at bøndene sender færre dyr til slakting etter nyttår. I år er det enda færre dyr som slaktes. Det er på grunn av smørkrisen, sier Ellen Flø Skagen. Hun er informasjonssjef i kjøttprodusenten Nortura.

– Vi lager for lite kjøtt i forhold til hvor mye vi spiser. Det er bra vi importerer kjøtt fra utlandet. Hvis ikke, hadde vi hatt for lite kjøtt i butikken, sier Skagen.

Hun mener at myndighetene må lage en plan for å øke produksjonen av kjøtt i Norge.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå