Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå kommer korona-informasjon på flere språk

Regjeringens presse-konferanser om korona har bare vært tilgjengelig på norsk. Mandag ble informasjonen for første gang oversatt til andre språk.

Regjeringens presse-konferanser om korona har bare vært tilgjengelig på norsk. Fram til denne uka. Mandag ble informasjonen oversatt til andre språk for første gang. 

8. desember i fjort lovet regjeringen å starte med dette. De skulle oversette informasjon gitt på presse-konferanser raskt. Det skriver avisa Klassekampen. 

Informasjonen som ble sendt ut mandag, er sendt til 142 innvandrer-organisasjoner. Og til flere internasjonale mediekanaler, som Radio Latin-Amerika og Radio Voice of Oslo. I tillegg har seks organisasjoner for hele landet fått informasjonen. Det er blant andre Caritas.

35 prosent av alle som har vært meldt smittet i Norge, er født utenfor Norge. Det skriver avisa. 

Likevel har det ikke kommet oppdatert informasjon til innvandrere fra regjeriengens presse-konferanser. Fram til nå. 

– Dette er sjokkerende seint, sier Karin Andersen fra Sosialistisk Venstreparti. Hun leder av kommunal-komiteen på Stortinget.

Informasjonen er i første omgang sendt ut på norsk og engelsk. I løpet av få dager vil den også bli sendt ut på polsk, somali, urdu og arabisk.