Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå kommer skattepengene

De heldige kan glede seg over litt mer penger i ferien. Nå kommer penger om du fikk igjen noe på skatten.

Onsdag er første utbetalingsdag for skattepengene. Annenhver nordmann får igjen penger på skatten, og de første kronene er allerede på vei inn på konto.

– Stadig flere får et tidlig skatteoppgjør. Det er mulig fordi de aller fleste av oss nå er elektroniske brukere, sier skattedirektør Hans Christian Holte ifølge nyhetsbyrået NTB.

Det har ført til at selvangivelsen er enklere å levere for folk. Da kan skatteetaten levere et raskere og sikrere skatteoppgjør, sier Holte. Tre av fire skatteytere får skatteoppgjøret kun elektronisk.

2,5 millioner skattebetalerne har penger til gode. Disse pengene vil de få utbetalt innen to uker, opplyser skatteetaten i en pressemelding. Til sammen får de tilbake drøyt 27 milliarder kroner.

Men det er også litt over en halv million mennesker som må betale restskatt. Til sammen skal de betale 7,4 milliarder kroner. restskatt. De som skylder inntil 1.000 kroner, må gjøre opp for seg innen 20. august. Beløp over 1.000 kroner blir delt i to deler. De skal betales innen 20. august og innen 24. september.