Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå lager Listhaug bråk igjen

Sylvi Listhaug skrev et innlegg om eldrehjem på Facebook. Nå har fem store aviser i Norge fått nok.

Forrige uke måtte 60 beboere ved St. Halvardshjemmet i Oslo flytte ut. Beboerne ble flyttet til et moderne sykehjem. Der får de enkeltrom og eget bad.

St. Halvardshjemmet skal nå gi tak over hodet til romfolk.

Stortingsrepresentant Sylvi Listhaug fra fremskrittspartitet (Frp) reagerte på den nye ordningen. Hun skrev et innlegg på nettstedet Facebook:

– Ap og byrådet i Oslo kastet ut de eldre på St. Halvardshjemmet. Beboere og pårørende gråt. Nå bruker de sykehjemmet til overnattingstilbud til romfolk. Eier dere ingen skam!?

Innlegget fikk fem store aviser i Norge til å reagere på lørdag. Det var Aftenposten, VG, Dagsavisen, Stavanger Aftenblad og Nationen. De skrev blant annet på leder-plass at hun sprer hat, lyver, forsøpler debatten, kommer med populistiske utspill, dikter og forvrenger.

Listhaug sier at hun ikke har sagt eller lagt ut feil.

Avisa VG skriver at hver setning i innlegget hennes er riktig. Men at hun kunne skrevet det annerledes, og at det ikke viser hva det egentlig handler om. Hun kommer med propaganda, skriver de. Eldrehjemmet ble stengt fordi bygningen var for gammel og dårlig, fortsetter VG.

St. Halvardshjemmet har fått nye eiere og drives av Kirkens Bymisjon. Ikke av Oslo Kommune, skriver avisene.

Mandag skrev Listhaug en e-post. Et svar på reaksjonene. Den ble sendt til flere norske aviser og mediehus.

– Dette er ikke første gang anklager og merkelige påstander kommer i min retning fra norske medier, kommentatorer. Taus er jeg ikke, og det kommer jeg heller ikke til å bli, skriver Listhaug.

Tidligere i år sluttet Sylvi Listhaug som justisminister. Bråket den gang startet også med et innlegg på Facebook.