Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå skal de prøve å løse buss-streiken

Over 8.000 bussjåfører er i streik rundt om i landet. Nå skal partene prøve å finne en løsning hos Riksmekleren.

Det blir en ny runde med mekling i buss-streiken. Det skjer fra klokka 14 onsdag. Det bekrefter en av partene til nyhetsbyrået NTB.

Det er også det kanalen NRK har fått opplyst. Det har også avisa Fri Fagbevegelse.

Mats Wilhelm Ruland er riksmekler. Han ba partene om å møte hos ham klokka 12. Ruland sier at det ikke var partene som tok initiativ til møtet som var tidligere onsdag. Det var hans forslag. Han sier at han tok kontakt fordi det er en stor konflikt, og av hensyn til situasjonen med smitte av korona. 

– Årsaken er at streiken har pågått i noe tid. Det er en stor konflikt. Og den rammer folk som ikke er part i konflikten. Jeg ønsker å høre hva partene tenker. Da vil jeg få vite om det er mulig å gjenoppta meklingen, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Alle parter sier til NTB at de vil delta i møtet. Det gjør både arbeidsgiver-organisasjonene og fagforeningene. Partene sier før møtet at de har et håp om at de kan bli enige.

Meklingen ble brutt 20. september. De klarte ikke å bli enige. Streiken startet i Oslo og Viken for over en uke siden. Da startet 3.800 buss-sjåfører streiken. Det har ført til at mye av buss-trafikken er rammet. I helgen ble streiken større. Da ble 4.500 nye sjåfører med i streiken.