Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nei, du kan ikke få nødpass

Står du på flyplassen Gardermoen uten pass for å reise utenlands, må du trolig reise hjem igjen. Politiet på flyplassen sliter med å gi ut nødpass.

Kapasiteten er sprengt hos politiet på Gardermoen i sommer. De som ikke har skaffet nødpass på forhånd, risikerer å måtte reise hjem igjen.

Det er færre folk hos politiet på Gardermoen. Årsaken er at de som jobber der, også skal ha ferie. De ber folk om å kontakte sitt lokale politidistrikt dersom de har behov for nødpass, skriver avisa Dagbladet.

Politistasjonen på Gardermoen utstedte 65 nødpass forrige søndag alene. Pågangen er stor. Stasjonen er i utgangspunktet åpent 24 timer i døgnet. Men reisende kan risikere å måtte vente ubehagelig lenge for å få utstedt nødpass på flyplassen i sommer.

– Vi gjør det vi kan for å ha åpent for å lage nødpass. Men vi kan komme til å måtte stenge innimellom, dessverre, sier seksjonssjef Lars Hegstad ved Gardermoen politistasjon til avisa.

Det tar normalt nesten to uker å få et ordinært pass etter at du har bestilt nytt hos politiet. Et nødpass er til bruk til en reise, og du kan få det med en gang. Det er heller ikke alle land som godtar nødpass. Det gjelder De forente arabiske emirater, USA, Qatar og Tyrkia.