Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nei til Kristiansand

Folk i fire kommuner på Sørlandet vil ikke slå seg sammen med Kristiansand.

Folk i kommunene Birkenes, Lillesand, Søgne og Songdalen sier nei til Kristiansand. De vil ikke lage en stor kommune. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mandag stemte folk i de fire kommunene. De skulle si ja eller nei til om de skulle bli en del av en stor kommune. Søgne og Songdalen kunne også velge hverandre. Eller fortsette som i dag. Over seks av ti stemte nei til forslaget i Lillesand. I Kristiansand skal det ikke holdes noen folkeavstemning om sammenslåing.

Det var folkeavstemning i 20 kommuner mandag kveld. I nesten alle kommunene stemte de fleste nei til sammenslåing.

I Agder-fylkene sa de nei også i Farsund, Flekkefjord, Kvinesdal og Iveland. I Trøgstad i Østfold og i Kvinesdal i Vest-Agder sa folket også nei, skriver avisa Fædrelandsvennen. I Gjemnes i Møre og Romsdal stemte 51 prosent mot sammenslåing.

I Trøndelag var stemningen litt mer positiv. Nesten sju av ti i Levanger vil slå seg sammen med Verdal. Men i Verdal er færre positive. Der ville litt over to av ti slå seg sammen med Levanger.

I Os i Hedmark vil over halvparten ikke slå seg sammen med Røros. Men i Røros vil over seks av ti være sammen med Os. I Nordland sa Flaksland og Moskenes nei, mens Vestvågøy sa ja. Grantangen vil være alene.

Også Båtsfjord kommune i Finnmark og Storfjord kommune i Troms stemte mandag. Men der er resultatet foreløpig ikke klart.

KOMMENTARER

Om kommentarer på klartale.no

Klartale.no inviterer deg til å fortelle mer om saker og om dine meninger om saker i nettavisen. Men vi ønsker en god debatt. Derfor vil vi ikke ha trusler eller hatske meldinger på klartale.no. Vi ber også alle om å svare hverandre på en saklig måte i kommentar-feltene. Husk at dine kommentarer også leses av mange! Vi ønsker at du skriver hele navnet ditt. Det gjør det også mer interessant for andre lesere.
Hilsen redaksjonssjef Gøril Huse

Redaksjonen står fritt til å redigere i kommentar-innlegg dersom det er nødvendig. Kommentarer kan også komme på trykk i papiravisen Klar Tale.