Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nekter å gi politiet Sigrids passord

Politiet håpet å få tips om Sigrids forsvinning på nettsamfunnet Facebook. Men Facebook sier nei til å gi politiet passordet.

Politiet holdt torsdag en pressekonferanse om Sigrid Schjetnes forsvinning. 16-åringen har vært savnet siden natt til søndag. Da kom hun ikke hjem til avtalt tid. Mobiltelefonen og skoene hennes ble funnet ikke langt fra der hun bor i bydelen Østensjø i Oslo.

LES MER HER: Politiet får ikke se hvem Sigrid har snakket med

Politiet er interessert i å se Sigrids side på nettsamfunnet Facebook. De håper å finne spor der. For eksempel kan de se om noen har truet henne. Eller de kan se om hun har avtalt å møte noen.

Men det amerikanske nettsamfunnet nekter å gi politiet passordet. De vil heller ikke gi dem noen informasjon om hvem Sigrid har snakket med på Facebook.

Men politi-inspektør Hanne Kristin Rohde tror politiet vil få tilgang til slutt. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi tror det bare er et spørsmål om tid, sa Rohde.

LES MER HER: Flere personer etterlyses

Politiet etterlyser samtidig en ny bil. Den skal ha vært i området der Sigrid forsvant. Fra før har de etterlyst en bil som sto parkert i området med lysene på. Denne sjåføren har ikke meldt seg. Den nye bilen de etterlyser er sølvgrå. Antagelig er det en bil av merket Volskwagen Golf.

Politiet har fått inn over 800 tips i saken. Har du tips kan du ringe 22 66 96 00.