Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nekter drap på mannen sin

Den 53 år gamle kvinnen er tiltalt for å ha drept mannen sin. Hun nekter for å ha drept ham.

Kvinnen nekter for at hun har drept mannen sin. Hun innrømmer trusler og voldelige handlinger mot barna. Rettssaken begynte i Drammen tingrett tirsdag morgen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I mars 2013 ble Per Gunnar Asheim funnet død i konas utbrente bil. Asheim var direktør i Frontline. Asheim ble funnet på en parkeringsplass på Tranby i Lier. Kona ble fengslet noen få dager etter. Hun har sittet i varetekt i nesten to år.

Det er satt av seks uker til rettssaken. Nesten hundre vitner skal forklare seg i saken.

Fredag 6. mars kommer dommen i saken. Kvinnen kan få 21 år sier NRK-reporter Olav Rønneberg til NRK Alltid Nyheter. Det er hvis hun blir dømt for drapet på mannen sin.

Paret hadde vært i Fylkesnemnda like før mannen ble funnet død. Det var om fordeling av de tre yngste barna. Begge ville ha omsorgen. Per Gunnar Asheim ble funnet død i den utbrente bilen dagen før skjærtorsdag i 2013. De tre yngste barna bor nå hos familiemedlemmer.

Anders Westeng er forsvarer for kona. Westeng sier at Asheim tok sitt eget liv.

Politiet tror at kvinnen dopet ned og drepte mannen sin. De skal ha funnet et narkotisk stoff i en kaffekvern hjemme hos ekteparet. De fant også stoffet i kroppen til den døde.

Politiet har også beviser for at kona kjøpte fyrstikker og en kanne med diesel. Det skal ha skjedd like før mannen døde.

LES OGSÅ: Tror kona dopet ned og drepte mannen