Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nekter skyld i rettssak om folkemord

Tirsdag startet den første rettssaken om folkemord i norsk rett. En mann er siktet for å ha vært med på folkemord i Rwanda. Han sier han ikke er skyldig.

Den tiltalte mannen er fra Rwanda. Han bor nå i Bergen. Han er tiltatt for 2.000 drap. Han skal enten ha gjort drapene eller hjulpet til. Det var under folkemordet i Rwanda i 1994. I løpet av noen få måneder, ble trolig mellom 800.000 og 1 million mennesker drept.

LES MER HER: Tiltalt for folkemord i Rwanda

Tirsdag startet rettssaken mot den 47 år gamle mannen. Han sier han ikke er skyldig. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Advokat Harald Stabell er forsvarer for mannen. Han sier det ikke er funnet bevis for at mannen har vært med på drapene. Han er tiltalt fordi vitner har fortalt at han deltok.

– Det har også gått lang tid siden drapene skjedde, sier Stabell.

LES MER HER: Siktet for folkemord – tatt i Bergen

Rundt 160 av ofrene for folkemordet er nevnt i tiltalen. Påtale-myndighetene fører saken mot ham. De har kalt inn rundt hundre vitner. Rundt 25 av dem kommer til Oslo tingrett for å forklare seg. Resten skal forklare seg via video-overføring. Saken kommer trolig til å vare helt fram til jul.

Den tiltalte 47-åringen kom til Norge for elleve år siden. Da hadde kona og barna allerede fått opphold her. Mannen ble pågrepet for ett år siden.